Transparent
Inloggen
Sluiten

[CL] PSV treft verliezend finalist vorig jaar

15 december 2006 12:26

Verslaggever: BvT

Arsenal Football Club is al in 1886 opgericht. Sinds 1914 heet de club Arsenal, doorvoor ging het door het leven als Dial Square, Royal Arsenal en Woolwich Arsenal. Sinds 1997 doet Arsenal steevast mee om de titel in Engeland. Een Europacup-I wist Arsenal nog nooit te winnen. In het seizoen 1993/94 won 'Boring Arsenal' in Kopenhagen ten koste van titelhouder Parma wel de Europacup voor bekerwinnaars. Een seizoen later stond de titelhouder weer in diezelfde finale tegen Real Zaragoza maar verloren de Londenaren in de verlenging door een doelpunt van Nayim die vanaf de middellijn doelman Seaman wist te kloppen.

In het seizoen 1969/70 won Arsenal de jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA-Cup. De UEFA-Cup werd ook nog nooit gewonnen. In het seizoen 1999/00 was Arsenal met een finaleplaats er het dichtste bij. Wederom in Kopenhagen werd er echter na penalty's verloren van het Galatasaray van Gica Popescu. In eigen land werden er wel veel triomfen gevierd. Arsenal veroverde maar liefst 13 landstitels, 9 FA-Cups, 2 League Cups en 12 Charity Shields. Door vorig seizoen in de competitie ongeslagen en met 11 punten voorsprong op Chelsea als eerste te eindigen, wisten de Gunners zich voor de zevende achtereenvolgende keer te plaatsten voor de Champions League.

Zowel in het seizoen 1998/99 als 1999/00 overleefde Arsenal de eerste ronde niet. De Gunners moesten Dinamo Kiev, RC Lens, FC Barcelona en Fiorentina voor zich dulden. In het seizoen 2000/01 verloor Arsenal in de kwartfinale van Valencia. De twee seizoenen daarop was de 2e ronde het eindstation. In 2004/2005 Arsenal in de kwartfinale in een heuse stadsderby van Chelsea.

Vorig seizoen behaalde Arsenal, na in een poule gezeten te hebben met Ajax, de finale van de Champions League. Die ging echter verloren tegen FC Barcelona met 2-1. Na alle successen in eigen land is het voor de miljoenenploeg van Wenger hoog tijd prijzen op het continent te gaan winnen.

De historie tussen PSV en Arsenal is overigens redelijk beperkt, maar wel recent. PSV kwam in 2002/2003 en 2004/2005 tegen de Engelse club uit. Dat eerste seizoen was weinig succesvol voor PSV; Arsenal werd groepswinnaar met onder andere een 0-4 uitoverwinning op de Eindhovenaren. PSV werd vierde. Twee seizoenen geleden ging het een stuk beter. PSV plaatste zich via een gelijkspel tegen Arsenal voor de tweede ronde.

In totaal is het saldo tegen Arsenal negatief; 2 maal speelden PSV en Arsenal gelijk, tweemaal won Arsenal. Het doelsaldo is 1-6 in het voordeel van de Engelsen. Overigens oefende PSV in 1958, 1979 en 1997 telkens thuis tegen Arsenal, met wisselend succes. Tweemaal won PSV, ??n keer won Arsenal.

Meer op




Tags

arsenal barcelona chelsea cups europacup gunners kopenhagen titelhouder uefa boring charity continent dial dinamo doorvoor eindstation engeland finaleplaats fiorentina galatasaray gica groepswinnaar historie jaarbeursstedenbeker kiev lens middellijn miljoenenploeg nayim parma popescu saldo seaman shields square stadsderby titel triomfen valencia verlenging wenger woolwich zaragoza

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage