PSV besluit 2006 met zege: 2-1 tegen ADO

30 december 2006 21:20

Verslaggever: Thomasluijben

PSV heeft het jaar 2006 afgesloten met een 2-1 zege op ADO Den Haag. De zege kwam wel moeizamer tot stand dan vooraf werd verwacht. Kluivert en Farfan zorgden voor de Eindhovense doelpunten in het Philips Stadion. Verhoek deed in de 78ste minuut wat terug voor de bezoekers.

PSV had een groot overwicht. Hoewel het in een laag tempo speelde had het geen kind aan ADO Den Haag en kon het rustig rondspelen. De ploeg creeerde tegen het hecht verdedigende ADO echter weinig kansen.

Kluivert brak in de 33ste minuut de wedstrijd open. Een hard schot van Alex werd op de rand van het strafschopgebied heel simpel door de spits van PSV opgepakt. Hij draaide zich vrij voor de keeper en wipte hem ogenschijnlijk simpel over doelman Zwinkels van ADO Den Haag.

Vlak na rust leek de wedstrijd beslist toen Jefferson Farfan een vrije trap in de korte hoek draaide, de keeper van ADO zag er daarbij niet goed uit. PSV kreeg daarna grote kansen op de 3-0, maar was net niet geconcentreerd genoeg voor de goal.

Daardoor kwam ADO Den Haag in de slotfase weer in de wedstrijd toen Verhoek tegen kon scoren en het PSV de achtste tegentreffer in de competitie van dit seizoen presenteerde.