Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV-Fortuna

20 december 2000 13:14

Verslaggever: NvdL

Morgen speelt PSV om 20:00 tegen Fortuna de laatste wedstrijd van 2000. PSV is er op gebrand het jaar goed af te sluiten en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag was een opzetje, nu moet PSV ook thuis laten zien op de goede weg te zijn. Mocht Feyenoord vanavond tegen Vitesse verliezen dan is zelfs het behalen van de herfsttitel nog binnen handbereik.

Met PSV gaat het redelijk dit seizoen, met Fortuna allerminst. Veel geblesserden en interne perikkelen zorgden voor een reeks van slechte resultaten. Trainer Henk Duut werd ontslagen en pas onder de nieuwe trainer Frans Thijsen werd twee weken geleden de eerste overwinning behaald. Afgelopen weekend ging Fortuna echter weer kansloos onderuit in Tilburg tegen Willem II. Aan het begin van de competitie speelde PSV ookal tegen Fortuna. In Sittard werd het toen 0-3.

Fortuna speelt over het algemeen een goede wedstrijd tegen PSV en de Eindhovenaren hebben het dan ook veelal moeilijk tegen de stug voetballende Limburgers. De afgelopen jaren konden de drie punten maar ternauwernood in Eindhoven gehouden worden. Toch is het Fortuna niet gelukt om de laatste tien edities ook maar ??n puntje mee te nemen naar Sittard. De laatste overwinning van Fortuna op PSV in Eindhoven, dateert van het seizoen 66/67. Meest aansprekende prestatie van Fortuna was de winst op PSV in Eindhoven in de halve finale van de beker twee jaar geleden.

Ook de bookmakers geven Fortuna weinig kans, bij winst van PSV krijgt je slechts 1,15 maal de inzet terug.

PSV heeft de laatste jaren een speciale band opgebouwd met Fortuna. Vier huidige selectiespelers stonden ook onder contract bij de gasten uit Sittard. Wilfred Bouma werd enige tijd verhuurd en Kevin Hofland, Mark van Bommel genoten het grootste gedeelte van hun opleiding in Sittard. Ook J?rgen Dirkx stond twee jaar geleden nog op de loonlijst van de Limburgers. De door PSV opgeleide verdediger werd in het seizoen onder Robson halverwege teruggehaald om leiding te geven aan de veelal schutterende verdediging van PSV.

Fortuna zal slechts gesteund worden door zo'n 150 meegereisde supporters. De midweekse wedstrijd, de live uitzending op Canal+ en de slechte resultaten van de huidige selectie zullen de oorzaak zijn van het geringe legioen.

PSV-Fortuna zal voor de Eindhovense fans een weerzien zijn met scheidsrechter Van Egmond. De fluittist heeft sinds het incident twee jaar geleden toen hij Van Nistelrooy onterrecht van het veld stuurde niet meer gefloten in Eindhoven. Het duel moest toen wegens kwetsende spreekkoren enige tijd worden gestaakt.

Bij PSV ontbreken nog altijd van Nistelrooy en Addo. De laatste is inmiddels wel weer fit maar zit nog niet bij de slectie. Verder beschikt Gerets over een, op wat kleine peintjes na, fitte selectie. Onduidelijk is nog of Heintze zijn positie als linksback weer zal innemen.

Vermoedelijke opstelling PSV:
Waterreus; Ooijer, Dirkx(Heintze), Nikiforov, Hofland;
Rommedahl, Vogel, van Bommel, Kolkka; De Jong, Kezman.

Zoals wij al eerder meldden rijden er donderdag hoogstwaarschijnlijk geen of zeer weinig treinen. Op het PSV Bulletin Board kun je nu terecht bij het Carpool Contact

Meer op




Tags

fortuna bommel dirkx heintze hofland nistelrooy voorbeschouwing addo allerminst bookmakers bouma bulletin canal carpool duut egmond feyenoord fluittist geblesserden gerets handbereik herfsttitel hoogstwaarschijnlijk interne jong kezman kolkka kwetsende legioen loonlijst meldden nikiforov onterrecht ooijer ookal peintjes perikkelen puntje robson rommedahl schutterende selectiespelers slectie spreekkoren ternauwernood thijsen tilburg treinen uitzending vitesse vogel waterreus weerzien wilfred

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage