Heel moeizame zege tegen GA Eagles: 3-2

25 januari 2007 22:37

Verslaggever: Thomasluijben

PSV heeft via een heel moeilijke wedstrijd in de achtste finales tegen Go Ahead Eagles de kwartfinales van de KNVB beker weten te bereiken. In het Philips Stadion won PSV uiteindelijk met 3-2 van Go Ahead Eagles.

PSV begon slap aan de wedstrijd en maakte het zichzelf daardoor moeilijk. Go Ahead Eagles kon daardoor goed meekomen en was af en toe gevaarlijk.

Pas in de tweede helft ging de ploeg van Koeman een tandje hoger spelen. Juist op dat moment kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Gomes kon een afstandschot nog aanraken, aar niet voorkomen dat hij over hem heen de goal in verdween.

PSV had vervolgens geluk dat het vier minuten daarna een ietwat makkelijk gegeven penalty kreeg voor hands in het strafschopgebied. Simons benutte zoals gewoonlijk de penalty. Jefferson farfan zorgde vervolgens via een prachtige vrije trap vanaf 20 meter voor de 4-2.

Toen Kone 11 minuten voor tijd de 3-1 binnenkopte uit een voorzet van Kromkamp leek het duel al lang en breed gespeeld. Twee minuten voor tijd gleed Kromkamp tegen zijn oude ploeg echter de bal in eigen goal. Het werd prompt nog even spannend in het Philips Stadion.