Transparent
Inloggen
Sluiten

Miljard Chinezen bij CL-debuut Sun Xiang?

2 februari 2007 08:35

Verslaggever: RvN

In een uitgebreid artikel in NRC Next over de komst van Sun Xiang, die zich vandaag in Eindhoven zou moeten voegen, wordt ingegaan op de commerciele mogelijkheden van PSV rond de linksback in China. PSV wil daar eigenlijk niet op ingaan met de ervaringen in Zuid-Korea in het achterhoofd. Ook Philips wacht af. ?Dat is nu nog geen item bij ons?, zegt een woordvoerster. ?Een speler moet eerst populair worden. Kijk naar de Braziliaanse keeper Gomes die nu, na twee seizoenen, zo populair is dat hij reclame kan maken voor scheerapparaten.?

Oud-voorzitter Westerhof laat wel weten grote verwachtingen te hebben. Een duel met Sun Xiang op de Chinese televisie kan zo 50 tot 100 miljoen kijkers trekken. ?Stel je voor dat Sun de eerste Chinees wordt in de Champions League. Dat is historisch. Daar kijken misschien wel een miljard Chinezen naar,? aldus Westerhof.

Dan is er uiteraard nog wel de vraag of Sun Xiang op tijd zijn werkvergunning gekregen heeft om mee te mogen doen in de Champions League. Dat zal bij zijn komst wel duidelijk worden.

Meer: NRC Next

Meer op




Tags

sun xiang chinezen miljard nrc westerhof achterhoofd china gomes historisch korea reclame scheerapparaten werkvergunning woordvoerster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage