Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Van Raaij achter Van den Herik

5 januari 2001 19:01 - AD

Verslaggever: BvT

Volgens een artikel in het Algemeen Dagblad heden ochtend over de nieuwjaarsrede van Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, staat Van Raaij volledig achter diens plan samen met Ajax de mediarechten van de andere 15 clubs in het voetbal te kopen. De topclubs zouden op deze manier de huidige impasse rond de televisierechten willen doorbreken en het totaalpakket aan rechten voor de komende vijf jaar willen verkopen aan de hoogste bieder.

Het voorstel is volgens de krant bedoeld als een dreigement richting de overige clubs uit de eredivisie. Van den Herik: "Ze hoeven dit voorstel niet te accepteren. Maar dan doen ze het zelf maar. Dan ontstaat wel de situatie dat Ajax, PSV en Feyenoord zelf hun rechten uitbaten. Wij bepalen namelijk de waarde, omdat het vooral om onze wedstrijden gaat."

"Ik juich initiatieven toe, zeker in deze tijd. Ik denk dat de drie topclubs gezamenlijk sterker in hun schoenen staan om dit proces van de rechten te begeleiden dan tot dusverre is gebeurd.", aldus de voorzitter van PSV. Morgen houdt Van Raaij zijn jaarlijkse toespraak, waarin hij ongetwijfeld ook dit onderwerp zal behandelen.

Meer op AD




Tags

herik raaij feyenoord behandelen bieder dreigement dusverre eredivisie jorien juich mediarechten nieuwjaarsrede televisierechten toespraak totaalpakket uitbaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage