Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV VERSLAAT ARSENAL: 1-0

20 februari 2007 22:32

Verslaggever: Thomasluijben

PSV heeft in een uitstekende wedstrijd in het Philips Stadion Arsenal met 1-0 verslagen. Na een uur spelen zorgde Edison Mendez met een afstandschot van grote afstand in de linkerbenedenhoek voor de enige en beslissende treffer.

PSV had vanaf het begin de bijna onoverwinnelijke vorm te pakken tegen het sterke Arsenal. Aanvallend had de ploeg problemen door het ontbreken van Farfan en Afellay. Verdedigend stond de ploeg echter als een huis met uitstekend spelende Alex en Salcido, Da Costa die op zeer overtuigende wijze terugkeerde en Kromkamp die weer terug was op het niveau na zijn matige spel tegen Heracles.

Af en toe kwam Arsenal op klasse toch vrij en kreeg het enige mogelijkheden. Op die momenten toonde Gomes dat hij weer in wereldvorm steekt. Hij was niet te passeren.

In de tweede helft durfde PSV steeds meer vooruit te spelen. Daardoor kreeg met name Kone die het steeds tegen drie verdedigers moest opknappen wat meer steun. PSV werd steeds gevaarlijker, terwijl de ploeg in de tweede helft nog maar weinig weggaf. De middenvelders van PSV namen de macht over op het middenveld, waardoor PSV het duel echt in handen kreeg.

De 1-0 viel in de 61ste minuut. Mendez kwam op vanaf het middenveld en scoorde met een afstandschot die met een lichte stuiter in de linker benedenhoek van de goal verdween.

Daarna was PSV eigenlijk dichter bij de 2-0 dan Arsenal bij de gelijkmaker was.




Tags

arsenal afstandschot mendez afellay benedenhoek costa durfde edison farfan gomes heracles kone kromkamp linkerbenedenhoek macht onoverwinnelijke opknappen passeren salcido stuiter weggaf wereldvorm

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage