Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Hiddink veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk

27 februari 2007 19:22

De rechtbank in Den Bosch heeft ex-PSV-coach Guus Hiddink veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden wegens belastingfraude. Hiddink moet ook een boete van 45.000 euro betalen.

Guus Hiddink is tevreden over het vonnis van de rechtbank. De trainer is opgelucht dat hij niet de gevangenis in hoeft. Wel vindt hij dat zijn imago is aangetast. Ook justitie is redelijk tevreden met de uitspraak.

De coach stond in 2002 en 2003 in het Belgische Hamont-Achel ingeschreven terwijl hij daar niet woonde. De rechter gelooft dat Hiddink van plan is geweest om zich in België te vestigen. Hij neemt het de trainer van Rusland wel kwalijk dat hij in 2003 nog altijd aan de fiscus opgaf dat hij in België woonde.

Van den Boomen, de accountant van Hiddink, kreeg een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een geldboete van 45.000 euro opgelegd. Zowel het Openbaar Ministerie als Hiddink en Van den Boomen hebben twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van tien maanden tegen de bondscoach van Rusland wegens belastingfraude. Het OM stelt dat Hiddink als trainer van PSV de belastingdienst voor bijna 1,4 miljoen euro heeft opgelicht.




Tags

hiddink celstraf belastingfraude belgie boomen openbaar rechtbank rusland woonde aangetast accountant achel belastingdienst beroep eiste fiscus gevangenis hamont imago justitie opgaf opgelicht opgelucht vestigen vonnis

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage