PSV zonder aantal basisspelers met 3-0 onderuit

28 februari 2007 22:53

Zonder basisspelers als Simons, Cocu, Kone en Kromkamp ging PSV fors met 3-0 onderuit tegen NAC Breda. De keuze van Koeman om Simons, Cocu en Kone op de bank te plaatsen bleek niet goed uit te pakken.

Het NAC van Ernie Brandts is in vorm en klom van de onderste plaats op naar de zesde op de competitieranglijst. Tegen PSV lieten ze ook zien over een heel goed elftal te beschikken.

NAC domineerde de wedstrijd en kreeg de beste kansen. PSV moest het in de eerste helft doen met een enkel afstandschot.

Bij rust zou het nog 0-0 blijven maar direct na rust sloeg De Graaf toe voor NAC. Hij reageerde alert toen Gomes een bal niet goed verwerkte. Ook bij de 2-0 was een PSV'er betrokken. Een schot van Diba ging via Da Costa onhoudbaar voor Gomes in de goal.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist. Het doelpunt van Salmon was vervolgens voor de statistieken. PSV probeerde het nog wel met de invallers Cocu, Kone en Sun. Met name via de laatste kwamen er nog kansen. Aan de 3-0 zou echter niets meer veranderen.