PSV verliest van Galatasaray en mist finale

10 januari 2001 22:26

Titelverdediger PSV is het niet gelukt om opnieuw door te dringen tot de finale van het Maspolomas toernooi op Gran Canaria. PSV ging in de wedstrijd tegen de Europese topclub Galatasaray met 1-2 onderuit. De eerste helft ging gelijk op tussen de Eindhovenaren en de UEFA Cup winnaar. PSV kwam op een 1-0 voorsprong nadat Arnold Bruggink hoog boven de verdedigers uitsprong en een uitstekende voorzet onhoudbaar achter Taffarel kopte. Vlak voor rust kwam Galatasaray terug via een vrije trap van Hagi. De Roemeen plaatstde de bal in de linkeronderhoek, net onhoudbaar voor Waterreus.

In de tweede helft liet PSV het afweten. Met name achterin werden veel fouten gemaakt waardoor het de Turken erg makkelijk werd gemaakt. Zij profiteerden niet echt van de fouten. Het was Waterreus die de bal vlak voor een Turkse aanvaller weg wilde schiten en de bal daarbij op een PSV verdediger schoot. De bal verdweeen daarbij over de eigen achterlijn. Pas in de slotfase kwa PSV weer helemaal terug in de wedstrijd. PSV kreeg een aantal goede kansen, met name via Arnold Bruggink die uitstekend werd bediend vanaf beide zijkanten. PSV kon echter niet meer tot scoren komen om penalties af te dwingen.

PSV verloor daarmee de eerste wedstrijd van het jaar en moet nu vrijdag uitkomen in de strijd om de 3e en 4e plaats van het toernooi op Gran Canaria. PSV speelt in de wedstrijd tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Rosenborg. Deze wedstrijd staat voor donderdag op het programma.