PSV IN KWARTFINALE CHAMPIONS LEAGUE

7 maart 2007 22:36

PSV heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg bereikte de laatste acht door een 1-1 uit bij Arsenal, nadat het eerder al met 1-0 had gewonnen in eigen huis. Alex scoorde zowel voor Arsenal als voor PSV.

PSV had het heel moeilijk tegen Arsenal. De ploeg kon voorin nauwelijks iets creeren en bleef met moeite op de been in de verdediging. Die stond uitstekend opgesteld, maar moest door de druk toch diverse kansen voor Arsenal toestaan.

Adebayor, Tour? en Baptista waren echter niet scherp genoeg en vonden ook dit keer weer een fantastische Gomes op hun weg.

PSV kreeg tegenslag op tegenslag. De kleine selectie moest het al doen zonder Kromkamp en Da Costa. daar kwam Afellay nog eens bij. In de eerste helft viel ook Kone weg met een blessure waardoor de angel uit de aanval verdween.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam daar ook nog een eigen doelpunt van Alex overheen. Bij een voorzet tikte hij geheel vrijstaand de bal in eigen goal. PSV leek vervolgens even te breken. Arsenal kreeg goede kansen. PSV hield met vallen en opstaan stand.

Vijf minuten na de goal hervond PSV zich en kon het zelfs meer gaan voetballen als voorheen in de wedstrijd. De ploeg kreeg steeds meer vertrouwen en wilde op zoek naar dat belangrijke doelpunt.

Dat doelpunt zou er uiteindelijk ook komen. Het was Alex die bij een vrije trap hoog boven zijn tegenstander uitkwam en de bal achter de keeper kopte.