PSV 4e na verlies tegen Rosenborg

12 januari 2001 22:25

Titelhouder PSV is op het Maspolomas toernooi op Gran Canaria op een vierde en laatste plaats geeindigd. Na een terecht verlies tegen Galatasaray ging PSV vanavond ongelukkig onderuit tegen Rosenborg. PSV verloor uiteindelijk met 1-2. De Noren scoorden in dblessuretijd onverwacht de winnende treffer door een afstandschot van George. De eerste helft was niet bijster interessant. Enig echte wapenfeit was een vlammend schot op de paal van linkshalf Bogelund.

In de tweede helft ging PSV veel feller en geconcentreerder van start. PSV speelde een versnelling sneller van de tegenstander en het was dan ook wachten op doelpunten. Het maakte er uiteindelijk slechts een. In de 55minuut tikte De Jong een pass in een keer door op de doorgelopen Van Bommel. De aanvoerder omspeelde de keeper en schoof de bal vervolgens in een leeg doel voor de 1-0. Pas 20 minuten voor tijd kwam Rosenborg heel toevallig weer terug in de wedstrijd toen George werd vrijgelaten door Vogel en de bal binnen kon schieten. Vanaf dat moment was Rosenborg direct weer in de wedstrijd. In blessuretijd wist het uiteindelijk via een afstandschot van dezelfde George zelfs nog te winnen.

Opstelling PSV: Lodewijks, Van der Weerden, Dirkx, Faber, Heintze ('46 Kolkka), Van Bommel ('78 Lucius), Vogel, B?gelund ('46 Rommedahl), Bouma ('80 Colin), Kezman en Bruggink ('46 De Jong)