Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor 34ste achtereenvolgende seizoen Europa in

19 april 2007 23:47

Verslaggever: RvN

PSV heeft zich donderdagavond door de plaatsing van AZ voor de bekerfinale voor de 34ste achtereenvolgende keer voor Europees voetbal weten te plaatsen. De club is nu in ieder geval verzekerd van UEFA Cup. Doordat AZ en Ajax de bekerfinale spelen, komt er een extra UEFA Cup plaats vrij voor de playoffs. De nummer twee tot en met vijf zijn daardoor verzekerd van de UEFA Cup.

Reden tot een feestje is dat uiteraard niet omdat de ambities van de club veel hoger liggen. De laatste keer dat PSV in de 1e ronde van de UEFA-Cup uitkwam was in 1995. De Eindhovenaren zijn van alle clubs in de eredivisie het langste actief in Europa. Al vanaf 1974 is PSV ieder seizoen present in de verschillende Europese competities. In het seizoen 1990/91 speelde zowel Ajax als Feyenoord geen Europees voetbal. In Europa zijn alleen RSC Anderlecht (sinds 1964) en FC Barcelona (sinds 1959) n?g langer actief.

Meer op




Tags

uefa bekerfinale anderlecht barcelona eredivisie feyenoord langste playoffs present rsc uitkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm arensman bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis