Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV LANDSKAMPIOEN!!!!!

29 april 2007 16:24

Verslaggever: Thomas Luijben

PSV is er in geslaagd om na een zinderende laatste speelronde van de eredivisie toch het landskampioenschap binnen te slepen. Een scenario waar alleen nog de rasoptimisten in geloofden, werd bewaarheid. AZ kon de druk in Rotterdam tegen het al uitgespeelde Excelsior niet aan en ging met 3-2 ten onder. Ajax won daarentegen wel, maar lukte het niet om het doelsaldo flink op te voeren. De Amsterdammers bleven bij 0-2 steken.

PSV ging in Eindhoven furieus van start en scoorde via Alex en Farfan binnen tien minuten 2-0. Door een fout van doelman Gomes kon Theo Janssen voor rust nog wat terugdoen namens Vitesse; 2-1.
Na rust gingen alle registers bij PSV open. Na de 3-1 van Ibrahim Affelay (binnenkant paal) ging het stadion compleet uit zijn dak. Op dat moment stond het in Tilburg nog altijd 1-0 voor Ajax en dus moest PSV er nog EEN maken. Dat deed Farfan in de 65ste minuut; 4-1. En dus was PSV weer virtueel kampioen. Echter, Huntelaar scoorde in Tilburg vlak daarna de 0-2 en weer moest PSV aan de bak.

Cocu was het die voor het slotakkoord zorgde door van dichtbij de 5-1 snoeihard achter de doelman van Vitesse te schieten. De laatste tien minuten waren zenuwslopend. Zou Ajax weer scoren, moest PSV er weer eentje maken. Maar Ajax zou niet meer scoren en dus ontplofte het Philips-stadion even voor half vijf van vreugde; PSV was toch nog landskampioen geworden. De derde op rij, zesde in acht jaar en de twinstigste in totaal!




Tags

farfan tilburg vitesse affelay bewaarheid binnenkant cocu dak eredivisie excelsior furieus geloofden gomes huntelaar janssen landskampioenschap ontplofte rasoptimisten registers slotakkoord snoeihard terugdoen twinstigste virtueel zenuwslopend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage