Transparent
Inloggen
Sluiten

Gomes verkozen tot Man of the Season

5 mei 2007 09:25 - Man of the Season

Verslaggever: BvT

Heurelho Silva Gomes is door de fans van PSV verkozen tot Man of the Season. De populaire sterkeeper scoorde gedurende het seizoen 89,5 punten bij de verschillende Man of the Match verkiezingen en volgt daarmee Phillip Cocu op. Cocu werd dit seizoen tweede, op 86 punten. De derde plek was weggelegd voor Arouna Kon? met 80. Eveneens hoog scoorden Farfan, Alex, Simons en Afellay.

De mooiste wedstrijd vonden de fans de laatste: PSV-Vitesse, toen PSV door met 5-1 te winnen alsnog de landstitel binnensleepte. De wedstrijd werd gemiddeld gewaardeerd met een 9,44. Ook mooi waren de thuiswedstrijden tegen Sparta (7-0), Utrecht (5-0) en Arsenal (1-0). De mooiste uitwedstrijd was de 1-1 in Londen, waarmee PSV zich plaatste voor de kwartfinales van de Champions League.

Opvallend veel wedstrijden, namelijk 16, kregen een onvoldoende waardering. Met als absoluut dieptepunt uiteraard de thuiswedstrijd tegen Ajax. Over het algemeen werden thuiswedstrijden (6,49) een stuk hoger gewaardeerd dan wedstrijden op verplaatsing (5,67). In de Champions League speelde PSV het mooist (6,25), in de beker het matigst (4,69).

Weinig verrassend is dat de speelmaanden in 2006 veel beter werden gewaardeerd dan die in 2007. Het mooist was oktober 2006 (7 wedstrijden met een gemiddelde van 7,18), het minst was januari 2007 (3 wedstrijden met een gemiddelde van 5,09).

Het seizoen als geheel werd gewaardeerd met een 6,05.

Meer op Man of the Season




Tags

gomes cocu afellay arsenal binnensleepte dieptepunt farfan heurelho kwartfinales landstitel londen match matigst silva simons sparta speelmaanden sterkeeper utrecht verkiezingen vitesse weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage