Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanmoedigingspremie Ajax was voor wedstrijd al bekend bij AZ

8 mei 2007 21:35

Verslaggever: TS

Het verhaal dat de spelers van Ajax hun winstpremies zouden afstaan als de spelers van Excelsior tijdens de afsluitende competitieronde AZ van de titel hielden, was voor de wedstrijd al bekend in de kleedkamer van AZ. Danny Koevermans had het twee dagen v??r de wedstrijd al gehoord van zijn vriend Sieme Zijm, die voor Excelsior speelt. Volgens de AZ-spits zou het zelfs om 9000 euro per persoon gaan. "Ik hoop dat de spelers van Excelsior hun geld niet krijgen", aldus de oud-Spartaan in het Noordhollands Dagblad.

Robert Braber van Excelsior kwam gisteren als eerste met het verhaal op de proppen. Later, nadat de aanvaller door de leiding van zijn club op de vingers was getikt, kwam Braber in de VI op z'n woorden terug. "Ik heb tegen die journalist van die krant alleen bij wijze van grap gezegd dat het leuk zou zijn als we een winstpremie van Ajax zouden krijgen", aldus de Excelsior-spits die blijkbaar niet weet dat Ajax uiteindelijk ??n doelpunt tekort kwam om nummer drie PSV achter zich te houden.

Ajax meldde gisteren al dat de clubleiding in ieder geval nergens van weet, al stelt het volgens technisch directeur Martin van Geel wel een intern onderzoek in of dat ergens anders vandaan kan komen. Toon Gerbrands van AZ wilde het aanvankelijk niet geloven en dacht eerst nog aan een misplaatste grap. Na her en der informatie te hebben ingewonnen werd hem duidelijk dat het wel degelijk om een serieuze zaak gaat en heeft vandaag daarom opheldering gevraagd aan de KNVB. "Hoewel het hier geen strafbaar feit betreft vinden wij wel dat er, als het zo is, ethisch iets niet in orde is", aldus de directeur Algemene Zaken van de ploeg uit Alkmaar.

De KNVB heeft vandaag besloten af te zien van verdere stappen inzake de vermeende bonusbetaling aan Excelsior-spelers door spelers van Ajax. "Navraag bij zowel Ajax als Excelsior heeft geleerd dat de berichtgeving in de media dienaangaande niet op harde feiten stoelt", aldus de KNVB. Bovendien voorzien de reglementen van de KNVB niet in sancties aangaande de vermeende handelwijze. Alleen als er geld wordt geboden om te verliezen, kan de bond een onderzoek starten. Dan is er immers sprake van omkoping.

Meer op




Tags

excelsior knvb aanmoedigingspremie braber aangaande alkmaar bonusbetaling competitieronde danny dienaangaande ethisch gerbrands getikt handelwijze ingewonnen inzake koevermans misplaatste navraag noordhollands omkoping opheldering proppen reglementen sancties sieme spartaan stoelt strafbaar titel winstpremie winstpremies zijm

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage