Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV en AZ winnen Fair Play-prijs

16 mei 2007 22:40

PSV en AZ hebben de Fair Play-prijs van het afgelopen seizoen gewonnen. Uit 34 competitiewedstrijden behaalden de beide clubs een gemiddelde van 8.12 punten. Het Fair Play-klassement is gebaseerd op het gedrag van de supporters, positief spel en respect voor tegenstander en arbiter. Beide ploegen voetbalden het sportiefst van alle 38 clubs uit het betaald voetbal. PSV en AZ winnen een geldprijs van 7500 euro. De clubs moeten dat bedrag aan een sociaal-preventief project besteden.

In 2003/'04 en 2004/'05 was AZ ook al winnaar. Vorig seiozen won Feyenoord het klassement, maar was daar vanwege het mislopen van de Champions League feitelijk niet trots op. In tegenstelging tot AZ wilde Feyenoord dan ook geen publieke uitreiking bij de eerste thuiswedstrijd in de Kuip.

Meer op




Tags

feyenoord klassement behaalden geldprijs kuip preventief project seiozen sportiefst tegenstelging voetbalden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte