Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajacieden boden ook wedstrijdpremies aan Willem II'

27 mei 2007 22:22 - BNR Newsradio

Routinier Geert den Ouden heeft voor BNR Newsradio verklaart dat enkele van zijn teamgenoten geld geboden kregen van Ajax-spelers om het wat rustiger aan te doen tijdens Willem II-Ajax. De Amsterdammers moesten in dat duel dringend scoren om PSV van de landstitel te houden. "In heb het laatste kwartier van de wedstrijd in het veld gestaan en daar hebben Ajax-spelers - ik ga geen namen noemen - wedstrijdpremies beloofd. Daarmee maak je jezelf wel heel belachelijk", aldus Den Ouden die naast voetballer ook scheidsrechter is. Willem II deed er alles aan om Ajax van de landstitel te houden omdat zowel spelers als trainer vooraf denigrerend over Willem II praatte.

Eerder berichtten spelers van zowel Excelsior als AZ dat de Ajax-spelers hun wedstrijdpremies zouden afstaan aan de Kralingers als AZ van de titel gehouden zou worden. De reglementen van de KNVB voorzien niet in sancties aangaande aanmoedigingspremies. Alleen als er geld wordt geboden om te verliezen, kan de bond een onderzoek starten omdat er dan sprake is van omkoping.

Meer op BNR Newsradio




Tags

wedstrijdpremies landstitel ouden aangaande aanmoedigingspremies berichtten bnr excelsior geert knvb newsradio omkoping praatte reglementen routinier sancties titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte