PSV wint na penalties van AC Milan

3 augustus 2007 16:50

PSV heeft zich in Rusland geplaatst voor de finale van het toernooi van Lokomotiv Moskou. In de eerste wedstrijd won PSV na penalties met 3-4 van AC Milan. In de reguliere speeltijd was het bij 0-0 gebleven. Seedorf schoot de beslissende penalty op de lat.

Opstelling PSV:
Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld, Simons, Afellay, Aissati ('85 De Jong), Mendez ('64 Culina), Bakkal, Lazovic ('68 Jonathan)

PSV begon zonder Farfan, Kone en Perez voorzichtig aan de wedstrijd. het liet AC Milan komen, zonder al te grote kansen weg te geven. Naarmate de eerste helft vorderde, durfde PSV er steeds meer uit te komen. Vooral via afstandschoten was de ploeg gevaarlijk. PSV miste alleen enige stootkracht voorin. Moet wel opgemerkt worden dat ook AC Milan haar topspitsen miste en PSV verder in de voorbereiding is dan de Italianen.

Dichtstbij een doelpunt was in de eerste helft Pirlo die in de 41ste minuut een afstandschot mooi op de paal schoot. in de 44ste minuut scoorde Lazovic, het doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Afellay kreeg daarna de gele kaart, waarschijnlijk voor praten.

In de eerste 20 minuten van de tweede helft speelde PSV goed mee en was het zeker niet de mindere. Er zijn aan beide kanten echter weinig momenten voor de goal te noteren. Culina en Reis komen halverwege de tweede helft in het veld.

Uiteindelijk zou het bij 0-0 blijven in Moskou. In het laatste deel van de wedstrijd waren er nog wat afstandschoten en enkele goede reddingen van Gomes. De 0-0 was een terechte uitslag.