Transparent
Inloggen
Sluiten

13e achtereenvolgende seizoen met prijs?

5 augustus 2007 08:46

Als PSV bij de opening van het seizoen 2007/08 de Johan Cruijf schaal voor de zevende keer weet te winnen, begint de regerend landskampioen het seizoen al meteen met een prijs. Dat is dan al voor 13e achtereenvolgende keer dat PSV in een seizoen minimaal ??n prijs pakt. De reeks begon in het seizoen 1995/96 met het winnen van de beker. Vorig seizoen leek er een einde te komen aan de lange reeks van PSV. Engelen beslisten echter anders. Via een scenario wat niemand vooraf had kunnen bedenken, werd PSV alsnog landskampioen.

De op ??n na langste reeks (8) is ook van PSV. Van het seizoen 1985/86 tot en met 1992/93 won PSV de Europacup-1, 6 landstitels, 3 nationale bekers en 1 nationale Supercup. Ajax en Feyenoord hebben beide een serie van 5 staan. Momenteel staat tegenstander Ajax op 2 seizoenen. Seizoen 2004/2005 was prijsloos voor de Amsterdammers.




Tags

beslisten cruijf engelen europacup feyenoord langste opening prijsloos supercup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage