PSV verslaat Real Madrid en wint Russian Railways Cup

5 augustus 2007 11:05

PSV heeft zondagavond in Moskou de Russian Railways Cup gewonnen. Nadat het vrijdag al Champions-Leaguewinnaar AC Milan na penalties had verslagen, won het zondagavond in de finale met 1-2 van Real Madrid. Aissati en Zonneveld zorgden voor de doelpunten in de finale tegen de Spaanse landskampioen. Naast de trofee keert de landskampioen morgen ook met een geldbedrag van 2 miljoen euro terug richting Eindhoven.

Zeker in de eerste helft deed PSV het uitstekend. Hoewel de ploeg voorin duidelijk stootkracht mistte, voetbalde het uitstekend. Bakkal en Jonathan waren een paar keer dichtbij een doelpunt. Na 35 minuten scoorde Aissati de 0-1 via een prachtig afstandschot van een meter of 20.

Op slag van rust kwam PSV zelfs op een 0-2 voorsprong. Zonneveld schoot een vrije trap van zo'n 20 meter laag in de verre hoek achter Dudek.

Na rust zette Real Madrid iets meer druk. Toch kreeg ook PSV opnieuw kansen. Zo kreeg Jonathan voor de keeper plots de bal, maar hij werkte hem in de snelheid op Dudek. Real Madrid kwam terug in de wedstrijd via Javier Saviola. Hij werd in het strafschopgebied vrijgespeeld en aarzelde niet.

Naarmate de tweede helft vorderde verloor PSV de grip op de wedstrijd. Real Madrid ging meer drukken en PSV verloor mede door de wissels het overwicht. Toch gaf PSV niet al teveel kansen weg en kwam er af en toe nog gevaarlijk uit.

Scoreverloop: 1-2
0-1 '33 Aissati,
0-2 '45 Zonneveld
1-2 '60 Saviola

Opstelling PSV: Gomes, Alcides, Da Costa, Salcido, Zonneveld, Simons, Mendez, Afellay (Culina), Bakkal (De Jong), Aissati (Van der Leegte), Jonathan (Lazovic).