PSV wint onder belachelijke omstandigheden

4 februari 2001 17:27

PSV heeft vanavond in Rotterdam een wedstrijd gewonnen die nooit gespeeld had mogen worden. Vanwege aanhoudende regen en dooi was het veld volkomen onbespeelbaar met vele plassen. Ondanks verzoeken van beide teams, zowel voor de wedstrijd als in de rust, werd de wedstrijd toch gewoon gespeeld. PSV won met 0-1 door een doelpunt van (opnieuw) Matjea Kezman in de 19e minuut.

In de eerste helft was PSV veruit de betere ploeg en kreeg het een reeks goede kansen. In de tweede helft kon PSV dat niet doorzetten en waren er nauwelijks meer kansen te noteren op het dramatische veld. Omdat PSV de zaak achterin wel uitstekend dichthield, bleef het in de tweede helft bij de 0-1 score.

Omdat Feyenoord met 0-3 bij AZ won blijft de achterstand op Feyenoord op 2 punten steken. Vitesse liep meer puntverlies op door een 2-2 gelijkspel tegen NEC.