Transparent
Inloggen
Sluiten

Afellay laat Cruijff Court in Marokko aanleggen

3 september 2007 21:28 - De Telegraaf

Verslaggever: RvN

Onderdeel van de Johan Cruijff Prijs die Ibrahim Afellay vanavond kreeg uitgereikt op het Voetbalgala is de mogelijkheid om een Cruijff Court te laten aanleggen in een plaats naar keuze. Afellay koos daarbij voor een plaats in Marokko. ?Wesley (Sneijder red.) heeft voor Utrecht gekozen en omdat ik ook in die stad woon, heb ik besloten het court in Marokko te laten aanleggen,? aldus Afellay in De Telegraaf.

Hoewel Afellay onlangs na lang wikken en wegen Oranje boven het Marokkaanse elftal verkoos, heeft hij een ijzersterke band met zijn vaderland. ?Het is prachtig om iets te kunnen betekenen voor de streek waar mijn familie vandaan komt.? Een medewerker van de Cruijff Foundation bezocht samen met Ibrahims broer Ali al een aantal locaties in Al Hoceima, in het noorden van Marokko. ?Het maakt me trots om dit te mogen doen?, aldus de voetballer.

Cruijff tot slot: ?Deze prijs is vooral een begin. Een stimulans om het maximale uit een carri?re te halen. Het talent is er, de erkenning ook, nu is de speler weer aan zet. Maar als ik zie hoe het de andere winnaars is vergaan, dan maak ik me ook over Afellay weinig zorgen.?

Meer op De Telegraaf




Tags

afellay marokko aanleggen court ali carri erkenning hoceima ibrahims ijzersterke locaties medewerker oranje slot stimulans streek telegraaf utrecht vaderland vergaan verkoos voetbalgala

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage