PSV verslaat Vitesse met 1-0

15 september 2007 21:32

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion een verdiende zege behaald op Vitesse. Koevermans zorgde al in de zevende minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het duel was een kwartier later begonnen vanwege een rokende videowall.

PSV begon aanvallend en speelde goed in de combinatie. PSV had voor rust ruim voor moeten staan en de wedstrijd moeten beslissen. Het bleef echter bij de vroege 1-0 van Koevermans. Lazovic en Bakkal misten opgelegde kansen.

In de 26ste minuut had PSv een penalty moeten hebben. Doelman Piet Velthuizen werkte Lazovic tegen de grond, maar scheidsrechter Kevin Blom weigerde een strafschop toe te kennen. Blom kon daarna geen goed meer doen bij de woedende PSV-aanhang.

Vitesse kon geen uitgespeelde kansen creeren in de eerste helft, maar kwam via schoten van afstand door Gill Swerts en Anduele Pryor wel twee keer dichtbij door op de lat te schieten.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. PSV kon niet meer echt domineren tegen het stugge Vitesse. Toch cre?erde de ploeg zich via met name Lazovic en Afellay nog enkele goede kansen.

Doordat de 2-0 uitbleef, bleef het tot het laatste moment spannend in het Philips Stadion. De zege tegen de mede-koploper kwam echter niet meer in gevaar.