Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV UIT BEKER GEZET

27 september 2007 13:06

Verslaggever: RvN

PSV is uit het bekertoernooi gezet. PSV won woensdagavond met 3-0 van Jong Heerenveen, maar verdediger Manuel da Costa had niet mogen meedoen. Hij had een nog openstaande schorsing.

Da Costa kreeg in het bekerseizoen van 2006 twee keer geel, samen goed voor ??n duel schorsing. Omdat PSV hem toch liet meespelen heeft het bestuur betaald voetbal de wedstrijd conform artikel 11 van het KNVB beker-reglement als ongeldig verklaart. PSV heeft de wedstrijd reglementair verloren. Jong Heerenveen zal de plaats van PSV innemen in de volgende ronde van de KNVB beker.

Reglement KNVB Beker, artikel 11 stelt het volgende: Indien de aanklager v??r de eerstvolgende wedstrijd van de desbetreffende club in het toernooi om de KNVB beker vaststelt dat een niet-speelgerechtigde speler aan een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker heeft deelgenomen, verklaart het bestuur betaald voetbal de eerder gespeelde wedstrijd ongeldig en heeft de club, waarvoor de niet speelgerechtigde speler is uitgekomen, de desbetreffende wedstrijd automatisch verloren.

Indien de aanklager n?dat de eerstvolgende wedstrijd is gespeeld van de desbetreffende club in het toernooi om de KNVB beker, vaststelt dat een niet speelgerechtigde speler aan een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker heeft deelgenomen, zal, in afwijking van het gestelde in artikel 7 van het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal, de wedstrijd niet meer worden overgespeeld of ongeldig worden verklaard. De club die de niet speelgerechtigde speler heeft opgesteld, wordt uitgesloten van verdere deelname.

Meer op




Tags

knvb speelgerechtigde reglement aanklager bestuur costa deelgenomen heerenveen jong vaststelt afwijking bekerseizoen conform overgespeeld reglementair uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

babadi bakayoko bardet bayern bla boscagli bosz business crockett dest eredivisie feyenoord jong kern kroes lozano mauro oost pepi praag ruilen schouten seat skipper sparta teze til tillman utrecht voorkennis