Transparent
Inloggen
Sluiten

Internationale bereikte ook een keer de halve finale

30 september 2007 14:59

Internazionale is opgericht op 9 maart 1908 door een groep rebelse Zwitsers en Italianen. Uit onvrede verlaten zij AC Milan om een club op te richten waar ook buitenlanders kunnen spelen, vandaar de naam Football Club Internazionale Milano. Het fascistische bewind dwingt Internationale in 1928 samen te gaan met Unione Sportiva Milanese als Ambrosiana Internazionale. Na de Tweede Wereldoorlog wordt dat weer terug gedraaid naar de oude naam Internazionale. Sinds 1947 speelt Internazionale haar thuiswedstrijden in het onderkomen van concurrent AC Milan. Uit eerbetoon aan sterspeler Giuseppe Meazza uit de jaren 30 doopt Internationale het San Siro-stadion in 1980 om tot Stadio Giuseppe Meazza. Internazionale werd 15 keer kampioen van Italie. De landstitel voor het seizoen 2005/06 werd ze toegekend door het omkoopschandaal bij Juventus. Vorig seizoen werden de Nerazzurri voor het sinds het seizoen 1988/89 op het veld bekroond als landskampioen. Internazionale is de enige Italiaanse club die gedurende de hele clubgeschiedenis nooit is gedegradeerd uit de hoogste divisie. Ook de clubkleuren zijn tot op de dag van vandaag goud, zwart en blauw gebleven.

In de jaren vijftig en zestig beleeft La Grande Inter in zowel binnen als buitenland haar hoogtijdagen. In het seizoen 1963/64 en 1964/65 wordt zowel de Europa Cup-1 als de officieuze wereldtitel verovert. In de jaren 90 weet Inter maar liefst drie keer beslag te leggen op de UEFA-Cup. Pas in het seizoen 1998/99, toen ook de vice kampioen zich kon plaatsen, wist Inter zich voor het eerst te plaatsen voor de Champions League. In de kwart finale was Manchester United echter te sterk voor de Italianen. Het seizoen erop wist Inter zich niet te plaatsen voor Europees voetbal. In het seizoen 2000/01 wordt Inter in de 3e voorronde uitgeschakeld door het nietige Helsingborg IF. In de UEFA-Cup is Alav?s het eindstation. Omdat Inter in de Serie-A slechts vijfde wordt neemt het direct deel aan de UEFA-Cup. Daar wordt het in de halve finale uitgeschakeld door Feyenoord omdat op dat moment alles op de scedetto wordt gegooid. Op twee punten na wordt ook die niet behaald. In de Champions League van het seizoen erop komt Inter wel heel ver. Pas in de halve finale is stadgenoot AC Milan door een 'uitdoelpunt' te sterk.

Het seizoen er op zorgen Arsenal en Lokomotiv Moskou er voor dat Inter niet door de groepsfase komt. In de UEFA-Cup worden de Italianen in de kwartfinale uitgeschakeld door Olympique Marseille. In het seizoen 2004/05 komt Inter in een groep met Valencia, Werder Bremen en Anderlecht wel weer door de groepsfase heen. In de kwartfinalewedstrijd tegen AC Milan werd keeper Dida in de terugwedstrijd geraakt door vuurwerk vanaf de tribune. De wedstrijd werd bij een 1-0 voorsprong voor AC Milan gestaakt waardoor AC Milan het in de halve finale op mocht gaan nemen tegen PSV. Het seizoen erop mag Internationale echter gewoon weer deelnemen. In de 1/8 finale wordt er nog wel gewonnen van Ajax maar in de kwartfinale is het Spaanse Villarreal te sterk. Vorig seizoen was het eveneens Spaanse Valencia in de 1/8 finale te sterk voor de Italiaanse landskampioen. De frustraties na de zoveelste te vroege uitschakeling liepen zo hoog op dat er na afloop van de wedstrijd in het Mestalla stadion massaal geknokt werd tot in de kleedkamers aan toe.




Tags

inter internazionale milan uefa italianen giuseppe meazza valencia alav ambrosiana anderlecht arsenal bekroond beleeft bewind blauw bremen buitenlanders clubgeschiedenis clubkleuren dida doopt eerbetoon eindstation fascistische feyenoord geknokt goud grande helsingborg hoogtijdagen juventus kwartfinalewedstrijd landstitel lokomotiv marseille mestalla milanese milano nerazzurri nietige omkoopschandaal onderkomen onvrede rebelse san scedetto siro sportiva stadgenoot stadio uitdoelpunt unione villarreal voorronde vuurwerk werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage