Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlandse clubs falen in UEFA Cup

5 oktober 2007 08:28

De Nederlandse clubs hebben massaal gefaald in de eerste ronde van de UEFA Cup. Van de vijf deelnemers aan de eerste ronde, haalde er slechts ??n de poulefase. De slechte prestaties in Europa kunnen dramatisch uitpakken voor het aantal startbewijzen van Nederland in de komende jaren.

De uitschakeling van SC Heerenveen was het meest verrassend, daar de Friezen in eigen huis eerder gemakkelijk met 5-3 hadden gewonnen van hun tegenstander Helsingborg. In Zweden ging Heerenveen kansloos onderuit met 5-1.

Ajax blameerde zich in eigen huis tegen Dinamo Zagreb. Na eerder door Slavia Praag uit de Champions League te zijn gehouden, ging het door een 2-3 thuisnederlaag nu mis in de eerste UEFA Cup ronde voor de Amsterdammers.

FC Twente was er nog dichtbij tegen het Spaanse Getafe. Uit ging de club uit Enschede eerder nipt met 1-0 onderuit; thuis stonden tien Twentenaars na 90 minuten met 1-0 voor. Getafe hield echter het hoofd koel en kwam in de verlenging op 1-2. Dat FC Twente uiteindelijk nog tot 3-2 terugkwam, was alleen voor de statistieken van belang.

FC Groningen stuntte bijna bij Fiorentina. De Groningers speelden eerder met 1-1 gelijk en ook na 120 minuten was donderdag de stand nog 1-1. De strafschoppen werden echter minder goed genomen door de Nederlanders dan door de Italianen.

AZ was de enige club die de tweede ronde van de UEFA Cup bereikte. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Pacos Ferreira was daarvoor voldoende. PSV en AZ zijn nu nog de enige clubs actief in Europa.

Meer op




Tags

uefa getafe heerenveen twente blameerde dinamo enschede ferreira fiorentina gefaald groningen groningers helsingborg italianen nederland nederlanders nipt pacos poulefase praag slavia startbewijzen stuntte thuisnederlaag twentenaars verlenging zagreb zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage