Transparent
Inloggen
Sluiten

Herfinanciering stadion nu toch bijna rond?

12 oktober 2007 09:13

De Telegraaf meldt dat PSV dichtbij herfinanciering van het Philipsstadion is. In plaats van US Realty Advisors, zou nu Calyon Funding Company LLC, gelieerd aan de Franse bank Crédit Agricole, de tegenpartij zijn. Het bedrijf zou op dit moment bezig zijn beleggers te werven bij de herfinanciering, die € 95 miljoen behelst.

Op dit moment bedraagt de hypotheek op het stadion € 75 miljoen. De herfinanciering zou dus direct € 20 miljoen cash opleveren. Daarnaast zouden de jaarlijkse lasten met 3 tot 4 miljoen omlaag kunnen. Wel heeft de Calyon bedongen dat PSV toestemming nodig heeft voor substantiele investeringen in het stadion. Daarnaast mag PSV alleen spelers aankopen als dat niet ten koste gaat van de betaalverplichting aan Calyon. Hoe dat verder uitgewerkt is, is niet bekend.

PSV wilde nog niet reageren op de stand van zaken. "Wij hebben afgesproken helemaal nergens op te reageren. Pas als wij het een goed moment vinden, treden we naar buiten" , aldus algemeen directeur Jan Reker.

Meer op
Tags

herfinanciering calyon agricole beleggers betaalverplichting cash credit funding hypotheek philipsstadion realty reker tegenpartij telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.