Transparent
Inloggen
Sluiten

Persconferentie: Koeman wilde kans niet laten lopen, al in zomer contact met Valencia, PSV krijgt afkoopsom

31 oktober 2007 20:24

Verslaggever: RvN

Op dit moment is de persconferentie over het evrtrek van Ronald Koeman nog bezig. Daarin werd het vertrek van Ronald Koeman officieel bekendgemaakt door Jan Reker. De algemeen directeur liet weten het vertrek van Koeman spijtig te vinden, vooral het moment waarop. PSV heeft een financiele compensatie gekregen van Valencia voor de overstap van Koeman.

Maandagavond toonde de Spaanse topclub voor het eerst officieel belangstelling, dinsdagochtend ging de clubleiding van PSV in overleg met Koeman. Toen ging het vervolgens heel snel.

Ronald Koeman had al in de zomer contact met Valencia over een mogelijke overgang komende zomer. Met PSV had hij al doorgesproken dat hij de wens had komende zomer naar een Spaanse topclub te gaan. Omdat die wens zo groot was, heeft PSV hem laten gaan. PSV heeft nog wel getracht het vertrek uit te stellen tot bijvoorbeeld de winterstop of tot de periode over drie wedstrijden als er een interlandweek in het programma zit. Koeman zelf echter wilde drie drie duels niet meer op de bank plaatsnemen en besloot voor een direct vertrek te gaan.

Koeman vond het een moeilijke keuze om PSV tussentijds te verruilen voor Valencia. "Het is een kans die ik wil. En dan ben ik ook iemand die daarvoor gaat", zei Koeman woensdagavond in Eindhoven bij een toelichting op zijn onverwachte vertrek. "PSV is een fantastische club. Het was een moeilijke beslissing. Maar zo zit de voetbalwereld ook in elkaar", gaf de scheidende trainer aan.

Koeman noemde zijn periode bij PSV kort, maar succesvol. Hij haalde de kwartfinale van de Champions League, werd op de slotdag op doelsaldo alsnog landskampioen en is momenteel lijstaanvoerder in de eredivisie.

Meer op




Tags

koeman valencia eredivisie evrtrek getracht interlandweek lijstaanvoerder reker scheidende slotdag spijtig verruilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage