Eerste nederlaag PSV in Heerenveen

3 november 2007 21:25

PSV heeft zich zonder Ronald Koeman geen goede dienst bewezen in de Eredivisie, door met 2-1 te verliezen bij SC Heerenveen. De Eindhovenaren kunnen morgen op de ranglijst voorbijgestreeft worden door zowel Ajax als Feyenoord, als zij wel winnen. Het verlies in Heerenveen was de eerste verliespartij van het seizoen van PSV.

Op een nat, glad veld speelde de wedstrijd zich op het begin vooral af op het middenveld. Beide clubs kregen wel wat kansen; Heerenveen vooral via oud-PSV'er Beerens. Licht tegen de verhouding in, kwamen de Eindhovenaren echter op voorsprong. Lazovic kon een voorzet van Perez na een fout van Vandenbussche binnentikken.

Lang duurde de voorsprong echter niet. Een makkelijk gegeven vrije trap werd binnengekopt door Bak Nielsen, wat 1-1 betekende. In het vervolg van de eerste helft werd de wedstrijd leuker. PSV mocht zich vlak voor rust echter nog in de handjes knijpen dat het 1-1 bleef, toen Alves een enorme kans op aangeven van Beerens miste.

Beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. Over en weer ontstonden kansen, nu met een overwicht voor PSV. Het doelpunt viel echter voor de thuisploeg. Een schot van Sulejmani werd van richting veranderd en viel op die manier achter Gomes: 2-1.

PSV nam vervolgens nog meer het heft in handen. Dat resulteerde onder andere in een enorme kans van Koevermans, die naast ging. Het was echter definitief over, toen Mendez aan de noodrem moest trekken bij een counter van Heerenveen en zijn tweede gele kaart kreeg.