Transparent
Inloggen
Sluiten

Reker komt met plan hervorming Champions League

8 november 2007 15:19

Verslaggever: RvN

Geheel in traditie met vorige bestuurders van PSV lanceert Jan Reker ook plannen voor de hervorming van (inter)nationale competities. Vandaag werd duidelijk dat de algemeen directeur een plan heeft ingediend bij de UEFA voor hervorming van de Champions League.

Reker wil dat de Champions League wordt uitgebreid van 32 naar 48 clubs. Zij strijden in totaal in twaalf groepen van vier voor een plaats in de tweede ronde. De extra plaatsen zouden vooral moeten gaan naar de kampioenen van kleienre voetballanden. Nederland zou in dat geval twee plaatsen moeten krijgen.

Het Champions League geld zou dan over meer clubs moeten worden verdeeld, maar volgens Reker zou dat slechts een relatief klein verlies zijn voor de grote clubs ten opzichte van de huidige situatie.

Meer op




Tags

reker hervorming inter kampioenen kleienre nederland uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage