Excelsior maatje te klein voor PSV: 1-4

24 november 2007 21:52

In een koud Rotterdam heeft PSV vanavond uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie door Excelsior simpel met 1-4 te verslaan. De Eindhovenaren komen daarmee op 27 punten, 2 punten meer dan Ajax en Feyenoord, die morgen nog mogen spelen.

PSV begon niet sterk en was in de eerste periode van de wedstrijd zelfs de mindere van Excelsior. Echt gevaarlijk werden de Rotterdammers echter niet en anders was er altijd nog Gomes. In de 22e minuut scoorde Bakkal echter de openingstreffer uit een prachtige steekbal van Perez.

Vervolgens namen de Eindhovenaren de wedstrijd meer in handen. Vooral op het middenveld heerste PSV, dat aanvoerder Simons niet echt leek te missen. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Al claimden de spelers van de thuisploeg nog wel een strafschop.

In de tweede helft maakte PSV de wedstrijd al snel beheerst af. Koevermans en Lazovic tekenden de 0-2 en 0-3 aan in de 58e en 59e minuut. Trainer Jan Wouters liet vervolgens Afellay en Culina invallen.

Excelsior mocht even later een penalty nemen, na een handsbal van Zonneveld in het strafschopgebied. Gomes redde in eerste instantie, maar moest toch nog vissen, toen Pardo de rebound toch nog raak schoot: 1-3.

Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant alweer op de stip, omdat Lazovic onregelementair werd afgestopt. Perez verzilverde de strafschop: 1-4. Even later mocht jongeling Zeefuik Perez vervangen. Er werd echter niet meer gescoord.