Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verdiende al bijna 30 miljoen met Champions League

12 december 2007 07:37 - AD

Verslaggever: RvN

Ook als PSV vanavond wordt uitgeschakeld in de Champions League is de club een van de grootverdieners van het Champions League seizoen. Het Algemeen Dagblad meldt dat ze al bijna 30 miljoen hebben binnengehaald. Naast de bijna tien miljoen voor recettes en de zeven behaalde winstpunten, komt er bijna 20 miljoen uit de reclamepot van de UEFA. Dat was bij de uitschakeling van Ajax al zeker, omdat het volledige Nederlandse deel nu naar PSV gaat.

"Toen Ajax de voorronde van de Champions League speelde, zei men in Amsterdam dat het niet de wedstrijd van het seizoen was," zegt Marcel van den Bunder, commercieel directeur van PSV in het AD. "Toen heb ik meteen gezegd: voor ons wel. Dat Ajax werd uitgeschakeld, scheelt PSV ongeveer tien miljoen euro."

Overigens had PSV een groot deel van dat geld in de zomer direct alweer geïnvesteerd in Danny Koevermans.

Behalve het geld uit de televisiepot incasseerde de kampioen van Nederland in de Champions League een startbonus van ruim vijf miljoen euro. De twee winstparten tegen CSKA Moskou en de deling met Fenerbahçe hebben een extra premie van anderhalf miljoen opgeleverd. De drie thuiswedstrijden genereerden elk een recette van ongeveer een miljoen euro.

Meer op AD




Tags

binnengehaald bunder cska danny deling fenerbahce genereerden incasseerde koevermans nederland premie recette recettes reclamepot startbonus televisiepot uefa voorronde winstparten winstpunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage