PSV door naar kwartfinale na thriller

22 februari 2001 21:10

PSV heeft vanavond in Parma de kwartfinale van de UEFA Cup bereikt. PSV verloor met 3-2 van Parma, maar dat was door de 2-1 overwinning in Eindhoven net genoeg voor kwalificatie voor de kwartfinale. Een uur lang was PSV heer en meester in Parma. Het speelde de Italiaanse ploeg bij vlagen zoek en kwam terecht op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Rommedahl en Kezman. In de tweede helft kwam Parma via een makkelijk gegeven penalty door Milosevic op 1-2. Vervolgens kwamen de Italianen op dreef. Milosevic zelf scoorde de 2-2. In blessuretijd werd het vervolgens nog heel hectisch. Montana schoot totaal onverwacht van buiten het strafschopgebied de 3-2 binnen. Dat bleek uiteindelijk niet goed voor de overwinning. De blessuretijd die nog volgde was zeer hectisch, maar leverde gelukkig voor PSV geen goals meer op.

PSV verloor toch wel onnodig met 3-2, maar kwam daarmee uiteindelijk met de schrik vrij. In de kwartfinale van de UEFA Cup komt het vervolgens de winnaar tegen van de tweestrijd tussen Kaiserslautern en Slavia Praag.