Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV doet grote stap richting titel: 0-2 in ArenA

30 januari 2008 22:38

PSV heeft in Amsterdam een reuzenstap richting de vierde landstitel op rij gezet. De Eindhovenaren versloegen Ajax met 0-2 en liepen daarmee verder uit op kop van de ranglijst.

Gedurende de eerste helft speelde PSV solide. Op een grote kans van Suarez na, werd er nauwelijks iets weggegeven. Tegelijk kwamen de Eindhovenaren er een aantal keren gevaarlijk uit.

Vlak voor rust betaalde dat zich uit in een voorsprong. Lazovic hakte de bal vanaf de zijkant op Farfan, die aflegde op Dzsudzsak. De jonge Hongaar haalde vervolgens verwoestend uit en schoot de bal van 20 meter rechts onderin de hoek van het doel. Met 0-1 gingen beide ploegen vervolgens rusten.

Na rust moesten de Amsterdammers komen. Dat resulteerde in een aantal kansen. Gomes was echter heer en meester. Een enkele magistrale redding hield PSV op de been. Aan de andere kant was Bakkal vervolgens wel doeltreffend: 0-2.

Koevermans zag met zijn rug naar de goal Bakkal staan, die nog van Dzsudzsak wist aan welke kant van Stekelenburg hij de bal moest schieten. De Amsterdamse goalie was kansloos op het harde schot.

Het vervolg van de wedstrijd werd door PSV gecontroleerd. Er werd dan ook niet meer gescoord. Ajax-aanvoerder Davids botvierde hierover nog zijn frustratie. De tweede keer werd dat gezien door scheidsrechter Wegereef, die hem van het veld stuurde, in een inmiddels lege ArenA.

[later meer]




Tags

arena bakkal dzsudzsak titel aflegde botvierde davids farfan gecontroleerd goalie gomes hakte heer hongaar koevermans landstitel lazovic resulteerde reuzenstap solide stekelenburg suarez verwoestend wegereef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage