Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorlopig geen roulatiesysteem voor PSV

25 februari 2001 23:10

Verslaggever: RvW

De problemen voor Eric Gerets worden langzamer groter. Vanwege het kleine aantal blessure en de uitstekende vorm van een groot aantal spelers, moet de coach bij elke wedstrijd mogelijke basisspelers zelfs op de tribune laten plaatsnemen. Voor elke positie heeft hij nu inmiddels een volwaardige vervanger. Gerets liet na de wedstrijd tegen Feyenoord weten serieus over de invoering van een roulatiesysteem te hebben gedacht.

Bij zo'n systeem, dat bij diverse Europese topclubs wordt gebruikt, speelt niet altijd hetzelfde elftal. Spelers krijgen af en toe rust en worden zo scherp gehouden met het oog op het zeer drukke nationale en internationale voetbalprogramma. De beste spelers zouden op die manier niet altijd spelen, maar uiteindelijk zou het rendement over het gehele jaar het grootst moeten zijn.

Toen Gerets die mogelijkheid voorstelde aan zijn spelers, was Gerets al snel duidelijk dat zoiets in Nederland niet zou gaan werken. 'De spelers zagen dat absoluut niet zitten. Zoiets werkt wellicht in andere landen, waar een andere mentaliteit heerst' aldus Gerets. De spelers van PSV vinden dat de beste voetballers altijd moeten spelen, dat is uiteindelijk het beste voor de automatismen en tevens zijn de onderlinge verhoudingen duidelijker. 'Nee, bij PSV kunnen we er maar beter niet aan beginnen,' aldus Gerets.

Meer op




Tags

gerets roulatiesysteem duidelijker feyenoord grootst langzamer nederland voetbalprogramma volwaardige voorstelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage