Superweek beëindigd met zege op AZ: 0-2

2 februari 2008 21:54

Na de zege in Amsterdam op Ajax werd drie dagen later in Alkmaar AZ met 0-2 verslagen. PSV staat opeens mijlenver voor op de concurrentie en mag afwachten hoe er bij Ajax-Feyenoord opnieuw punten worden verspeeld door de concurrentie.

AZ begon goed, maar het was PSV dat snel op voorsprong kwam. Na 12 minuten kwam PSV al op voorsprong. Het was weer Dzsudzsak die aan de basis stond van een goal. Na een rush schoot de Hongaar met een vlammend schot van zo'n 25 meter op de onderkant van de lat. Lazovic kopte vanuit de rebound in de verre hoek binnen.

Daarna kon PSV vanuit een zetel spelen. De tweede viel na 25 minuten toen Afellay vrijkwam en de 0-2 kon scoren. PSV speelde vervolgens vanuit een gesloten verdediging en zocht af en toe massaal de aanval. De kansen waren er op meer. Die kwamen er niet meer. Onder andere doordat een goal van Bakkal vanwege vermeend hands werd afgekeurd.