Transparent
Inloggen
Sluiten

Vergoossen voorzichtig, Edström geeft PSV grote kans

11 februari 2008 22:22

Direct na de loting noemde Jan Wouters PSV de grote favoriet in de tweestrijd tegen Helsingborg en vond hij het aan onze stand verplicht om door te gaan. "We hadden ook Tottenham Hotspur, Spartak Moskou of Fiorentina kunnen ontmoeten. Dan is dit wel gunstig. Ik denk dat Helsingborgs dit een vervelende loting vindt. Gezien het verleden van PSV zijn wij aan onze stand verplicht om door te komen. We gaan nu zo snel mogelijk informatie verzamelen en hun speelschema opvragen. Ik heb de duels tegen Heerenveen gezien. Maar een echt beeld heb ik niet van de club."

De nieuwe coach Sef Vergoossen was echter een stuk voorzichtiger. "Ze hebben natuurlijk niet voor niets SC Heerenveen uitgeschakeld en ook de groepsfase van de UEFA Cup overleefd. Dat zegt wel iets. We moeten nu proberen goed op de hoogte te zijn van de ploeg, al is dat moeilijk omdat de competitie is afgelopen. Ik weet ook niet of het prettig is dat we niet tegen een 'grotere' naam hebben geloot. Dat we Helsingborg niet zo goed kennen, maakt hen juist een gevaarlijke opponent."

Voormalig PSV-speler en huidig scout Edström kent Helsingborg het best en geeft PSV zeker 80 procent kans om door te komen, zo zegt hij in het PZC: "De omstandigheden voor Helsingborg zijn ongunstig. Ik vind het persoonlijk hartstikke leuk dat PSV naar Zweden komt. Helsingborg is momenteel niet echt een topelftal. Wat dat betreft zijn IFK Göteborg en AIK Stockholm wat verder. Bij Helsingborg is veel afhankelijk van de vraag of Henke Larsson bij de club blijft."

"Als Larsson terug zou gaan naar Manchester United, is Helsingborg meteen een stuk zwakker", meent Edström. "Ze hebben een goeie spits, Omotoyossi, die dit seizoen veertien keer gescoord heeft. Maar tien daarvan werden voorbereid door Larsson."




Tags

helsingborg edstrom larsson vergoossen heerenveen aik fiorentina gevaarlijke goteborg helsingborgs henke ifk omotoyossi opponent opvragen overleefd pzc sef spartak speelschema stockholm topelftal tottenham tweestrijd uefa voorzichtiger wouters zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage