Transparent
Inloggen
Sluiten

Braziliaanse bond ontslaat dokter na beschuldiging van PSV

15 februari 2008 19:05

Verslaggever: RvN

Nadat de afgelopen 24 uur in de hele wereld uitlatingen van de Braziliaanse dokter Santi met beschuldigingen aan het adres van PSV rondgaan, is de betreffende dokter ontslagen door de Braziliaanse voetbalbond. Santi beweerde dat de recente blessures volgens hem het gevolg zijn van een behandeling met anabolen die hij in zijn tijd bij PSV zou hebben gekregen om nog meer te groeien.

"Ik heb met collega's in Nederland gesproken die mensen bij PSV kennen. Ik heb niet met de dokters van PSV zelf gesproken. Zij gaven supplementen aan Ronaldo, die toen nog klein was, waaronder anabolen, die hem nog iets meer konden laten groeien.' De dokter liet daarbij weten ervan overtuigd te zijn dat als gevolg van de spierontwikkeling nu dit soort blessures opdoet.

Nadat zijn uitlatingen, gedaan in een Braziliaanse krant, in notime de wereld rondgingen, heeft de Braziliaanse bond besloten de dokter te ontslaan vanwege zijn ongepaste beschuldigingen.

De dokter was coordinator van de antidoping commissie van de Braziliaanse voetbalbond en is arts van het Braziliaanse Olympisch Committee.

Meer op




Tags

dokter anabolen beschuldiging beschuldigingen ontslaat santi adres antidoping arts committee dokters nederland notime ongepaste ronaldo rondgaan rondgingen spierontwikkeling supplementen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte