Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hoogste clubranking in UEFA-Cup

13 maart 2008 22:51 - Bert Kassies

Verslaggever: TS, Henk Huppelschoten

PSV is volgens de clubranking die de UEFA gebruikt bij lotingen de hoogst geplaatste ploeg in de UEFA-Cup. Omdat de Eindhovenaren uitstekende Europese resultaten boekten, staat het momenteel elfde tussen Europese eliteclubs als Real Madrid en Bayern Munchen. De vijf clubs die boven PSV staan én Europees nog actief zijn, spelen allen in de Champions League. Omdat de loting van morgen volledig open is, kan PSV pas bij het begin van volgend seizoen profiteren van haar hoge clubranking.

De clubranking is voornamelijk gebaseerd op de eigen Europese resultaten van de club van de laatste 5 jaar. Voor iedere overwinning in Europa krijg je als club twee punten, voor een gelijkspel één. Bonuspunten worden gegeven voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League (ook bij rechtstreekse toelating), de kwartfinale, de halve finale en de finale van beide Europese toernooien. De club ranking zijn het aantal behaalde punten door de club zelf waarbij een derde van de landen ranking opgeteld wordt.

Nederlandse clubs die de laatste vijf jaar geen Europees voetbal hebben gespeeld krijgen momenteel dus 12.555 als teamranking. Voor volgend seizoen hebben alleen PSV (> 78), AZ (57), Ajax (39), Heerenveen (23), Feyenoord (21), FC Utrecht (7), FC Groningen (4) en FC Twente (2) extra punten bovenop de 1/3 van de Nederlandse landenranking. Punten behaald in de voorronde van de Champions League of UEFA-Cup tellen wel mee voor de landen ranking maar niet voor de clubranking.

Meer op Bert Kassies




Tags

clubranking uefa bayern boekten bonuspunten eliteclubs feyenoord groningen heerenveen landenranking madrid rechtstreekse teamranking toelating twente utrecht voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet bayern bla boscagli bosz business crockett dest feyenoord jong kern kroes lozano mauro oost pepi praag ruilen schouten seat skipper sparta teze til tillman utrecht voorkennis