PSV houdt Ajax op 0-0

19 maart 2008 22:39

PSV heeft Ajax op een afstand weten te houden door een 0-0 gelijkspel in het Philips Stadion. In een matige wedstrijd kwam PSV eigenlijk pas in de tweede helft aan voetbal toe. Op dat moment kreeg het ook de beste mogelijkheden van de wedstrijd.

PSV begon verdedigend aan de wedstrijd en kon weinig grip krijgen op het middenveld. De ploeg hoefde ook niet te komen gezien de stand op de ranglijst. Ajax probeerde het wel. Die ploeg had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, maar kon ook aanvallend geen echte vuist maken. Een keer leek het duel open te breken toen Suarez na een een-twee met Huntelaar binnen kon tikken. Hij stond echter buitenspel.

In de tweede helft nam PSV steeds meer het heft in handen. Tot veel kansen leidde dat overigens niet. Mendez had wel de ideale kans op de 1-0 voorsprong. Nadat hij zichzelf vrij had gekapt in het strafschopgebied na een bal vanaf de achterlijn van Farfan, schoot hij op een tegenstander. Ook Bakkal was even later dichtbij. In de slotfase was er nog een kans voor Huntelaar, maar het zou bij de 0-0 stand blijven.