Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelde twee keer gelijk in Italië

31 maart 2008 12:05

In het verleden speelde PSV in Europca-Cup verband acht keer eerder tegen een Italiaanse tegenstander. PSV verloor er zes en speelde twee keer gelijk. Vier van de acht keer betrof het knock-out wedstrijden, twee keer waren de Eindhovenaren de betere over twee wedstrijden. De vier keer dat PSV in Champions League pouleverband een Italiaanse ploeg trof, eindigde het één keer boven de Italiaanse ploeg.

Eind jaren zestig verloor PSV van AS Roma door een benutte strafschop van Capello nadat Jacquet van Stippent de bal met de hand keerde. Twee weken later won PSV met dezelfde cijfers in Eindhoven. Een verlenging was toen nog niet aan de orde. De Oostenrijkse scheidsrechter Emsberger haalde een muntje tevoorschijn en wierp het omhoog. Het belandde op de voor PSV fatale kant. In het seizoen 1992/93, achterna gereisd met een Nederlandse kolonie van maar liefst 2000 supporters terwijl PSV al uitgeschakeld was voor de finaleplaats in Munchen, verloren de Eindhovenaren in de Champions League met 2-0 door twee doelpunten van Simone.

In het seizoen 2000/01 leek PSV door twee doelpunten van Rommedahl en Kezman Parma volledig weg te spelen. Na een gemakkelijk gegeven penalty, de 2-2 van Milosevic en de 3-2 in blessuretijd van Montana van buiten het strafschopgebied werd het nog alsnog even billenknijpen voor PSV. Door de 2-1 overwinning in Eindhoven een week eerder plaatste PSV zich uiteindelijk voor de kwartfinale van de UEFA-Cup. Een seizoen later verloor PSV in het Olympisch stadion van Rome met 2-1 van Lazio Roma. Via een mooie volley van Fiore en een versierde strafschap van Inzaghi, benut door Claudio Lopez, kwamen de Romeinen op 2-0. Bij de eerste de beste tegenaanval schoot Kezman geheel vrijstaand een goede voorzet van de doorgekomen Jan Heintze binnen.

In het seizoen 2003/2004 bleef het in de stromende regen 0-0 in de heenwedstrijden tegen Perugia. In het seioen 2004/2005 was PSV in San Siro de betere ploeg maar werd het door doelpunt vlak voor rust en vlak voor tijd 2-0 voor AC Milan. Een seizoen later wist PSV AC Milan in de groepsfase wel op 0-0 te houden. Dit seizoen verloor PSV van Internationale. Donderdag avond om 20.45 uur speelt PSV in Stadio Artemio Franchi tegen Fiorentina.




Tags

kezman milan roma achterna artemio billenknijpen capello doorgekomen emsberger europca fatale finaleplaats fiore fiorentina franchi gereisd heenwedstrijden heintze inzaghi jacquet kolonie lazio lopez milosevic montana muntje parma perugia pouleverband regen rome romeinen rommedahl san seioen simone siro stadio stippent strafschap stromende tegenaanval tevoorschijn uefa verlenging versierde vrijstaand wierp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage