PSV verslaat Heracles met 2-0

6 april 2008 16:22

In een weinig inspirerende wedstrijd heeft PSV thuis met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. Simons en Farfan zorgden voor de doelpunten in het Philips Stadion.

PSV had het in de beginfase moeilijk met Heracles. Een doelpunt van García-García werd afgekeurd wegens buitenspel, hetgeen hevig betwist wordt. Aan de andere kant kwam PSV in de eerste helft op voorsprong. Koevermans legde de bal terug waarna Timmy Simons van net buiten de zestien geplaatst in de rechter bovenhoek schoot voor de 1-0.

Na die treffer werd het spel niet veel beter. PSV ging wel op zoek naar de 2-0, maar die bleef lang uit omdat het niet tot veel echt uitgespeelde kansen kwam. Heracles aan de andere kant bleef aardig meespelen, maar kreeg nauwelijks mogelijkheden.

Tien minuten voor tijd viel de 2-0 toen Jefferson Farfan een vrije trap van ruim twintig meter in het doel schoot. Daarmee waren de drie punten definitief veilig voor PSV.