Transparent
Inloggen
Sluiten

Nu wel naar de halve finale?

8 april 2008 09:45

De laatste keer dat PSV doordrong tot de laatste vier van het UEFA-Cup toernooi was in 1978. De keren daarna dat de Brabanders de kwartfinale van de UEFA Cup haalden (1996, 2001, 2002 en 2004) werden ze telkens uitgeschakeld.

In het seizoen 1995/96 nam Cruijff als coach van FC Barcelona wraak voor de verloren halve finale in 1978. PSV had in Barcelona knap met 2-2 gelijk gespeeld en maakte thuis een 0-2 achterstand ongedaan waardoor het verlengen zou worden met daarbij met één man meer. Ondanks dat kwam FC Barcelona via een counter na een corner van PSV op 2-3. In het seizoen 2000/01 was het de tweestrijd tegen 1FC Kaiserlautern die eindigde met een 0-1 thuisnderlaag en et vreselijke hekincident, dat PSV een erg slechte naam en een verbanning uit het eigen stadion bezorgde.

Een seizoen later was de uitschakeling misschien wel wel net zo dramatisch. PSV was heel dicht bij de halve finale in de tweestrijd tegen Feyenoord, maar Van Hooijdonk zorgde er in blessure tijd persoonlijk voor dat Feyenoord naast PSV kwam. In de Kuip namen de Rotterdammers uiteindelijk de strafschoppen beter. In het seizoen 2003/2004 werd PSV in de kwartfinale uitgeschakeld door Newcastle United.

In het andere hoger aangeschreven Europese toernooi haalde PSV na 1978 overigens wel twee keer de halve finale.




Tags

barcelona feyenoord tweestrijd uefa bezorgde counter doordrong hekincident hooijdonk kaiserlautern kuip newcastle ongedaan thuisnderlaag verbanning wraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje