Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV weigert advertentie van stichting 'Vrienden van Eindhoven'

10 april 2008 12:19 - ED

Verslaggever: JV

De stichting 'Vrienden van Eindhoven' is uiterst verbaasd over een weigering van PSV om een advertentie op te nemen in het programmaboekje van de landskampioen. De stichting, die een reddingsactie voor eerstedivisionist FC Eindhoven op touw heeft gezet, wilde erin adverteren voor het duel van vanavond tegen Fiorentina, maar kreeg zonder uitleg nul op het rekest. De stichting wilde 35.000 PSV fans oproepen om ook de andere club in de stad te steunen en zouden gewoon het standaard tarief voor een advertentie van die grootte betalen.

Jan Reker heeft twee argumenten voor de weigering. "De advertentietekst had als aanhef 'kampioenen' en dat zijn we nog niet. Bovendien willen we neutraal blijven. We zijn dus niet voor de KNVB en niet voor FC Eindhoven. Ja, dat geldt ook als het om advertenties gaat", aldus de PSV-directeur.

De KNVB heeft FC Eindhoven verzocht om na dit seizoen vrijwillig terug te treden uit het betaalde voetbal. FC Eindhoven wil er werkelijk alles aan doen om niet terug te hoeven treden. PSV heeft overigens nog 200.000 euro tegoed van FC Eindhoven als gevolg van de mislukte samenwerking in seizoen 2005/2006. Dat is wellicht Rekers werkelijke reden van de weigering.

Meer op ED




Tags

advertentie weigering knvb aanhef advertenties advertentietekst adverteren eerstedivisionist fiorentina kampioenen neutraal programmaboekje reddingsactie reker rekers rekest tarief tegoed touw vrijwillig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage