Transparent
Inloggen
Sluiten

Huldiging en rondrit live te zien bij Omroep Brabant

12 april 2008 23:32

Indien PSV zondag kampioen wordt doet Omroep Brabant in samenwerking met PSV.tv op radio, tv en internet uitgebreid verslag.

Als PSV zondag kan worden gehuldigd, zendt Omroep Brabant TV dat live uit. Voor het eerst wordt dan ook de platte kar door de stad gevolgd. Een technisch hoogstandje, waarvoor speciale zenders op hoge gebouwen in Eindhoven worden geplaatst. De duizenden supporters op het Stadhuisplein kunnen op schermen volgen waar de kar zich bevindt. Omroep Brabant werkt hiervoor samen met PSV.tv

PSV kan al enkele weken kampioen worden en dat zorgt op de redactie voor een hoop stress. Met man en macht wordt gewerkt aan een megaproductie. "Het kijkcijferkanon van het jaar. Dat hebben we al een aantal jaren bewezen. Want elke keer als PSV kampioen wordt, brengen we de huldiging natuurlijk uitgebreid in beeld," aldus sportredacteur Maarten Nuyts.

Meer dan vijftig mensen zijn in touw om de beelden in de huiskamers te krijgen. Dat begint zaterdag met het trekken van kabels, het inrichten van de mobiele televisie-studio in het stadhuis, verbindingen testen en proef draaien. Nuyts: "Het wordt genieten komende zondag. Omroep Brabant laat zich weer van zijn beste kant zien."

Omroep Brabant TV zendt de huldiging zondagmiddag vanaf vijf uur live uit. De platte kar vertrekt rond kwart voor zes vanaf het stadion. Om kwart over zeven worden de spelers op het Stadhuisplein verwacht, waar de huldiging plaatsvindt. De live-uitzending duurt tot halfnegen. Daarna is tot de volgende middag een samenvatting van de feestelijkheden op en rond het Stadhuisplein te zien.

Op de radio doet Omroep Brabant al vanaf twee uur live verslag van de feestelijkheden. Internet draagt steentje bij met de kampioenssite www.omroepbrabant.nl/psv. Daar is onder meer een uitgebreid seizoensoverzicht te vinden. In de loop van de middag en avond worden zoveel mogelijk tv- en radiobijdragen online gezet.




Tags

huldiging stadhuisplein feestelijkheden nuyts platte rondrit verslag duizenden gebouwen halfnegen hoogstandje huiskamers inrichten kabels kampioenssite kijkcijferkanon macht megaproductie omroepbrabant plaatsvindt radiobijdragen samenvatting schermen seizoensoverzicht sportredacteur stadhuis steentje stress touw uitzending verbindingen zenders

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage