Transparent
Inloggen
Sluiten

Heintze: penalty was Duitse Schwalbe

8 maart 2001 22:46

Verslaggever: RvN

Jan Heintze was na afloop ontgoocheld door de penalty die hij veroorzaakt had. Jan Heintze ontkende in het strafschopgebied een overtreding gemaakt te hebben en vond de actie van de Duitser een echte 'Duitse Schwalbe'. Hij vond het dan ook onbegrijpelijk dat de Engelse arbiter daar ingetrapt was. 'Als je voor zo'n actie fluit, dan kan je de hele wedstrijd blijven fluiten' aldus Heintze. 'Natuurlijk raak je elkaar wel eens aan in het strafschopgebied, maar er was werkelijk niets aan de hand.'

Eric Gerets was dezelfde mening toegedaan en vond de beslissing van de scheidsrechter schandalig. De penalty had uiteindelijk zeer veel invloed op de wedstrijd. PSV moest vervolgens meer risico gaan nemen, waardoor Kaiserslautern via de counter een aantal grote kansen kreeg.

De nederlaag was eigenlijk het enige waarover Gerets niet tevreden was. Hij was zeer content met het spel van PSV. In de eerste helft speelde de ploeg volgens hem zeer geconcentreerd en kon het zich een aantal goede kansen cre?ren. Hij loofde vooral ook de laatste 20 minuten waarin PSV de Duitsers bijna op de knie?n kreeg en zeer dicht bij de gelijkmaker was.

Het aantal kansen dat PSV in de uitwedstrijd kon cre?ren hield de hoop levend dat PSV thuis een aantal doelpunten zou moeten kunnen maken.

Iedereen in het stadion was er in ieder geval mee eens dat de uitblinker van de avond de Duitse keeper Weidenfeller was geweest. Hij hield PSV een aantal keren van een doelpunt af en was zeer zeker in de goal. Hij had als reservekeeper slechts een keer eerder op het hoogste niveau in de goal gestaan en moest Koch 'opeens' vervangen vanwege een beenbreuk.

Meer op




Tags

heintze schwalbe cre gerets ren beenbreuk counter geconcentreerd ingetrapt kaiserslautern koch levend loofde ontgoocheld toegedaan weidenfeller

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte