Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman heeft spijt van verlaten PSV

19 mei 2008 11:10

Verslaggever: BvT

"Ik heb een foute beslissing genomen, ik heb er spijt van", vertelt Ronald Koeman in dagblad De Pers, over zijn vertrek bij PSV afgelopen zomer. De trainer verliet de Eindhovense kampioensploeg om het Spaanse Valencia te gaan leiden. Dat avontuur mislukte echter jammerlijk. Weliswaar werd de Spaanse beker gewonnen, maar de Nederlander mag weer vertrekken nadat zijn ploeg bijna degradeerde uit de hoogste afdeling.

Koeman betoogt opmerkelijk genoeg dat hij op het moment van vertrek al een jaar in contact was met Valencia, met medeweten van PSV directeur Jan Reker: "Ik kreeg toestemming van Jan Reker om te praten. Als hij nee had gezegd, had ik het niet gedaan". De Eindhovense club was volgens Koeman tevreden met de situatie, omdat men ervan overtuigd was dat Martin Jol binnengehaald zou worden als trainer. De afkoopsom voor Koeman was daarbij een meevaller.

Al met al heeft Koeman dus spijt van zijn beslissing om PSV te verlaten. Vooral vanwege de gemiste carrièrekansen: "Als ik bij PSV was gebleven, was ik volgens anderen misschien trainer geworden bij Barcelona. En ik weet dat ik op de lijst stond om Marco van Basten op te volgen als bondscoach", aldus de trainer.

Meer op




Tags

koeman reker valencia afdeling barcelona basten betoogt binnengehaald carrierekansen jol kampioensploeg medeweten meevaller opmerkelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage