Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijke meevaller CL-miljoenen gaat naar aflossen schuld

2 augustus 2008 09:31

Verslaggever: RvN

In De Telegraaf laat Jan Reker weten te hopen op de meevaller van naar verwachting zo'n 9 miljoen euro voor het derde jaar op rij naar PSV zal komen door een uitschakeling van FC Twente. "We hoopten op zo'n moeilijke loting. Voor FC Twente was dat financieel jammer, maar voor het Nederlandse voetbal maakt het niet uit, is het misschien zelfs beter. De punten die je in de UEFA Cup haalt, tellen net zo zwaar als in de Champions League."

Dat laatste is de algemeen directeur een doorn in het oog. "Afgelopen jaar heeft PSV veel punten gehaald, maar voornamelijk na de winterstop in de UEFA Cup. Dat is scheef en zal ik aankaarten in de commissie van de ECA (Europese Club Associatie), waar ik deel van uitmaak."

In het Brabants Dagblad geeft hij aan dat het geld niet besteed zal worden aan versterkingen, maar aan het aflossen van schulden. "Het is goed als we een buffer opbouwen voor jaren waarin we het geld misschien écht nodig hebben. De financiële positie van PSV is goed, maar we moeten nog altijd langlopende schulden (aan externe financiers) aflossen." Het gaat naar schatting om een bedrag van twintig miljoen euro. PSV wil dat liefst snel doen om zo verlost te zijn van de hoge rentes die aan de leningen gekoppeld zijn. "Het blijft onze filosofie om verantwoord te ondernemen en geen grote risico's te nemen."

Meer op




Tags

meevaller schulden twente uefa aankaarten associatie besteed brabants buffer doorn langlopende ondernemen opbouwen reker rentes schatting telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte