Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Nieuwe PSV-trainer presenteert biografie

15 augustus 2008 21:27

De kersverse PSV-trainer Huub Stevens heeft vrijdagavond in het Philips Stadion in Eindhoven het eerste exemplaar van zijn biografie uitgereikt aan 'zijn eerste en grootste fan', zijn moeder.

Het boek 'Huub Stevens: Ongezouten' begint bij het vertrek dat verdediger Huub Stevens in 1975 forceerde bij Fortuna SC. Stevens voelt zich ondergewaardeerd en onderbetaald en benaderde journalist Theo Vaessen om zijn verhaal in de krant kwijt te kunnen. Nog geen maand later tekende hij een contract bij PSV, de club waar hij in tien jaar 293 wedstrijden speelde. Vaessen schreef 33 jaar later Stevens' biografie.

Het boek beschrijft de jeugd, voetballoopbaan en trainerscarrière van de Limburgse mijnwerkerszoon. Er is ook veel aandacht voor de emotionele tegenslagen in zijn privéleven. Een hoofdstuk is gewijd aan zijn zieke vrouw Toos die iets meer dan een jaar geleden nog wekenlang voor haar leven vocht terwijl Stevens met HSV strijd leverde om de hoogste plaatsen in de Bundesliga.

De ziekte van Crohn (een chronische darmontsteking) openbaarde zich bij Toos toen Stevens met PSV in 1978 in Barcelona de finale van de UEFA Cup bereikte. Lange tijd had ze nauwelijks last van de ziekte. Totdat ze vorig jaar maart in een coma belandde.

Vaessen vertelde bij de presentatie dat Stevens het boek aanvankelijk niet zag zitten, maar toch meewerkte na positieve reacties van zijn kinderen. Stevens toonde zich trots op het resultaat. Het boek verschijnt later dit jaar ook in grote oplage in een Duitse vertaling.




Tags

stevens biografie boek vaessen toos barcelona benaderde bundesliga chronische coma crohn darmontsteking exemplaar forceerde fortuna hoofdstuk hsv kersverse kinderen meewerkte mijnwerkerszoon onderbetaald ondergewaardeerd ongezouten openbaarde oplage priveleven trainerscarriere uefa verschijnt vertaling vocht voetballoopbaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage